Για επικοινωνία, μεταφράσεις, ενημέρωση από δράσεις και αναλήψεις ευθύνης bellumperpetuum@gmail.com

20091202

Ανάληψη ευθύνης για 2 επιθέσεις στη Θεσ/νίκη (27,29/11)


Να ΄μαστε λοιπόν, παρίες ακόμη, γυροφέρνουμε στους ιστούς των σύγχρονων νεκροπόλεων μιας κοινωνίας που έχει βάλει υποθήκη την ίδια τη ζωή προκειμένου να υποστυλώσει το βάθρο της απάθειας, να στολίσει τις βιτρίνες της κατανάλωσης και να φωταγωγήσει με περίσσια watt την εκθαμβωτική κενότητα που την τυφλώνει.

Και ήταν μόλις ένα χρόνο συν κάτι μέρες πριν, που στη σκιά του βάθρου θαβόταν ο μεγαλύτερος ξεσηκωμός στα ελληνικά κολαστήρια και οι αστραφτερές λάμψεις των βιτρινών θάμπωναν τα βλέμματα των φυλακισμένων που πάλευαν για αξιοπρέπεια, όπως έγινε άλλωστε και με την πρόσφατη αποχή συσσιτίου σε δέκα φυλακές της χώρας. Και η απάντηση στον αγώνα των κρατουμένων; Ψευτομεταρυθμίσεις και υποσχέσεις για να καταλαγιάσουν τα πνεύματα ενώ ταυτόχρονα ανεγείρονται νέα μπουντρούμια πιο σύγχρονα, πιο ασφαλή, πιο επιστημονικά σχεδιασμένα για το σωφρονισμό των απόκληρων και των ανυπάκουων.

Αφού όμως, όπως λέγεται, οι φυλακές είναι ο καθρέπτης της κοινωνίας, γιατί να μην προσομοιωθεί και η ίδια με το είδωλο της; Επιταχύνεται λοιπόν η διαδικασία διεύρυνσης του ελέγχου προς την κατεύθυνση του νέου ολοκληρωτισμού: εξάπλωση των συστημάτων επιτήρησης (1000+ νέες κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. σε συνδυασμό πάντα με τα ιδιωτικά συστήματα CCTV που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια μετά τη βροχή και στο τελευταίο περίπτερο), δημιουργία νέων σωμάτων ασφαλείας (ομάδες Δέλτα, υπηρεσία εντοπιστών και μπάτσοι της γειτονιάς) και αναβάθμιση των παρατρεχάμενων τους (όπλα σε σεκιουριτάδες και διεύρυνση της δημοτικής αστυνομίας). Όλα αυτά βέβαια σε συσχετισμό με τη συνεπακόλουθη εξέλιξη της νομοθεσίας (νέοι τρομονόμοι, κουκουλονόμος, αναβάθμιση των ποινών κτλ) ώστε να μη μείνουν αδειανά όλα αυτά τα μοντέρνα ολοκαίνουρια κελιά.

Όμως ήταν και ένα χρόνο πλην κάτι μέρες πριν που μια καλογυαλισμένη ασφαλής σφαίρα σκότωσε τον Αλέξη και πυροδότησε την εξέγερση που ταρακούνησε το βάθρο, έσπασε τις βιτρίνες και άναψε φλόγες άρνησης και ελπίδας που έκαναν τις αντανακλάσεις του αστραφτερού τίποτα να ωχριούν μπροστά τους. Και ενώ οι μαζικές φωτιές καταλάγιασαν, εμφανίστηκε μια ανανεωμένη, πολύμορφη και διάχυτη επίθεση ενάντια σε αυτόν τον κόσμο. Στοχοποιώντας τον στο σύνολο του, από τη μιζέρια των συμβιβασμένων σχέσεων που τον χαρακτηρίζουν μέχρι τις υποδομές και τα σύμβολα κυριαρχίας του. Κάπου εκεί συλλαμβάνεται και ο αναρχικός Ηλίας Νικολάου και προφυλακίζεται κατηγορούμενος για εμπρησμό σε κτήριο της δημοτικής αστυνομίας Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη.

Να ‘μαστε λοιπόν, παρίες ακόμη, γυροφέρνουμε στους ιστούς των σύγχρονων νεκροπόλεων και οι περιπλανήσεις μας οδήγησαν το απόγευμα της Παρασκευής 27/11 στο Κορδελιό όπου περιποιηθήκαμε δεόντως την πρόσοψη του κτηρίου που στεγάζεται η δημοτική αστυνομία, δυο αυτοκίνητα αυτής, δύο αυτοκίνητα του δήμου καθώς και την υπηρεσιακή Μερτσέντες του δημάρχου. Το απόγευμα της Κυριακής 29/11 μας βρήκε στην περιοχή της Πυλαίας όπου επισκεφθήκαμε την εταιρία εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας Ζαριφόπουλος Α.Ε., η οποία εκτός από τις διάφορες παροχές της στην κοινωνία φυλακή έχει και σύμβαση με το ελληνικό κράτος έχοντας αναλάβει την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας στις ελληνικές φυλακές. Η πρόσοψη του κτηρίου και τρία βαν της εταιρίας αντιμετωπίστηκαν αναλόγως. Τα τρικάκια που αφέθηκαν και στις δύο περιπτώσεις υπενθύμιζαν:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΗΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
που δικάζεται την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου